Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoALENCAR, N. M. M.; CAZARIN, C. B. B.; CORREA, L. C.; MAROSTICA JUNIOR, M. R.; SILVA, D. J.; BIASOTO, A. C. T.; BEHRENSA, J. H. The use of oak chips during the fermentation process: effects on phenolic compounds profile and antioxidant activity in Syrah young wines. Journal of Food Bioactives, v. 10, p. 70-76, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoALENCAR, N. M. M.; RIBEIRO, T. G.; BARONE, B.; BARROS, A. P. A.; BIASOTO, A. C. T.; BEHRENS, J. H. Sensory profile and check-all-that-apply (cata) as tools for evaluating and characterizing syrah wines aged with oak chips. Food Research International, v. 124, p. 156-164, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoALENCAR, N. M. M. Vinho Syrah do Vale do São Francisco: caracterização físico-química, perfil sensorial e estudo de consumidor. 2018. 175 f. Tese (Doutorado em Alimentos e Nutrição - Consumo e Qualidade de Alimentos) - Universidade Estadual de Campinas, Campinas. Orientada por Jorge Herman Behrens; co-orientada por Aline Camarão Telles Biassoto, Embrapa Semiárido.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoALENCAR, N. M. M.; CAZARIN, C. B. B.; CORREA, L. C.; MAROSTICA JUNIOR, M. R.; BIASOTO, A. C. T.; BEHRENS, J. H. Influence of maceration time on phenolic compounds and antioxidant activity of the Syrah must and wine. Journal of Food Biochemistry, out., p. 1-11, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoALENCAR, N. M. M.; BIASOTO, A. C. T.; BEHRENS, J. H. Characterization of red wines aged with oak chip in the São Francisco Valley, Brazil. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina. Book of abstracts... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. p. 40.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 5
Primeira ... 1 ... Última






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  19/10/2018
Data da última atualização:  07/02/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MASCARIN, G. M.; KOBORI, N. N.; JACKSON, M. A.; DUNLAP, C. A.; DELALIBERA JUNIOR, I.
Afiliação:  GABRIEL MOURA MASCARIN, CNPMA; NILCE NAOMI KOBORI, USDA-ARS; MARK A JACKSON, USDA-ARS; CHRISTOPHER A DUNLAP, USDA-ARS; ITALO DELALIBERA JUNIOR, ESALQ-USP.
Título:  Nitrogen sources affect productivity, desiccation tolerance and storage stability of Beauveria bassiana blastospores.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Journal of Applied Microbiology, v. 124, n. 3, p. 810-820, 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1111/jam.1369
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Aims: Nitrogen is a critical element in industrial fermentation media. This study investigated the influence of various nitrogen sources on blastospore production, desiccation tolerance and storage stability using two strains of the cosmopolitan insect-pathogenic fungus Beauveria bassiana. Methods and Results: Complex organic sources of nitrogen such as soy flour, autolysed yeast and cottonseed flour induced great numbers of blastospores after 2-3 days of fermentation, which also survived drying and remained viable (32-56% survival) after 9 months storage at 4°C, although variations were found between strains. Nitrogen availability in the form of free amino acids directly influenced blastospore production and resistance to desiccation. Increasing glucose and nitrogen concentrations up to 120 and 30 g l-1, respectively, did not improve blastospore production but enhanced desiccation tolerance. Cell viability after drying and upon fast-rehydration was increased when >25 g acid-hydrolysed casein per litre was supplemented in the liquid culture medium. Conclusions: These findings indicate that low-cost complex nitrogen compounds are suitable to enhance yeast-like growth by B. bassiana with good desiccation tolerance and therefore support its further scale-up production as a mycoinsecticide.
Palavras-Chave:  Air-drying; Biocontrol; Dimorphic growth; Liquid fermentation; Storage stability.
Thesagro:  Beauveria Bassiana; Fermentação Industrial; Fungo Para Controle Biológico.
Thesaurus NAL:  entomopathogenic fungi; Fermentation industry; Liquid state fermentation.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA16178 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional